Isolering i pallevis

Da vi overtog huset for et år siden gennemgik vi alt fra A-Z, for at se, hvilke materialer vi kunne genanvende i det nye hus. Umiddelbart så det ud som om, at vi kunne bruge isoleringen i væggene og taget, selvom væggene kun var isoleret med 10-12 cm og taget med ca. 15 cm. Desværre viste det sig, at de oprindelige materialer var i alt for dårlig stand, og da isoleringen alligevel skulle væsentligt forøges besluttede vi isolere nyt fra bunden af.

Vi undersøgte markedet grundigt og endte med en god gammel klassiker – Rockwoll. Jeg er klar over, at der er rigtig mange holdninger til valg af isoleringsmateriale, men vores hus er bygget op med bærende elementer i træ, så fokus har i høj grad ligget på brandsikkerhed, og stenuld kan ikke brænde, og det forhindrer derfor branden i at sprede sig fra rum til rum, ligesom det det ikke efterlader sprækker hvor kulde kan sive ind/varme ud – og som giver næring til ild ved brand.

Det er også rigtig vigtigt for os, at tænke på klima og bæredygtighed! Rockwool bliver lavet af sten, der er en uudtømmelig naturlig kilde, og stenuld er den eneste isolering på markedet, som kan genbruges direkte fra nedrevne huse og ind i produktionen i et lukket kredsløb.

I det nye hus er vægge og tag er blevet 3 gange så tykt, dvs. der ligger 30 cm i alle ydervægge og 35 cm i taget, derudover er der isolering i etageadskillelse og skillevægge, hvilket gerne skulle give et helt andet indeklima og varmeforbrug!


Men samlet set, er det er en svimlende mængde der skal til for at holde varmen på vores breddegrader, vi fik faktisk i alt leveret hele 27 paller med isolering!! Pallerne er både store og højt pakkede, men nu ligger det som sagt i vægge og tag og så virker mængden jo pludselig ikke så voldsom.

God Påske

/Anders

Vi benyttede:
Rockwool flexibatts 37 til ydervægge, etageadskillelse og skillevægge
Rockwool flexibatts 34 til taget
Isoleringsarbejde blev udført af tømrerfirmaet Andersen & Tardini

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *