Tag over hovedet

Nu er dagen endelig kommet, hvor stilladset er pillet ned, og for første gang kan man se på huset som en helhed, og se hvordan taget ”ligger” på huset.

Vi var faktisk aldrig i tvivl om valget af tag. Det skulle bygges med respekt for det klassiske hus i Dragør/Skagen stil, og de røde vingetegl var derfor den eneste rigtige løsning for os.

Ser man et øjeblik bort fra, at valget mest blev truffet på grund af æstetikken, skal det siges, at vi Danskere har anvendt denne type tegl de sidste 400 år – så man må også formode, at vi trods alt efterhånden har gjort os nogle erfaringer og fjernet nogle fejlkilder, og at de passer godt til vores klima, miljø og byggestil. 

 

Vi valgte at købe vores tegl fra Randers tegls teglværk i Højslev. Det er lidt lokalt for Lene, som er fra Skive, og samtidig brændes disse teglstenene ved over 1050 grader. Der puttes også lidt skifer i lerblandingen, hvilket giver en overflade som er mere modstandsdygtig og smudsafvisende – Og ja, så laver de bare nogle super flotte vingetegl :O)

 Som udgangspunkt er jeg ikke vild med sternbrædder, og specielt ikke til et hus som vores, så vi har valgte en løsning med vindskedesten (dvs. den yderste tagsten ”folder” ligesom ned over gesimsen), og selvom det er et lille sidespring fra den klassiske murede afslutning – så syntes jeg virkelig at det komplementerer huset og vores hvide gesims.

 Nu begynder det jo for alvor at ligne et hus!

/Anders

Vi benyttede:
Røde vingetegl fra Randers Tegl.
Taget er lagt af JT BYG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *